Marko Srdanović (©MN Press)
Marko Srdanović (©MN Press)

Srdanović u Vardaru, Tufegdžić potpisao za Čurgo

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.04.23. | 08:22

Metaloplastika ostaje bez levog krila, dok nekadašnji rukometaš Zvezde napušta slovenački Slovan

Bliži se kraj rukometne sezone, pa se već dogovaraju transferi za naredne godine. Metaloplastika na leto ostaje bez pouzdanog levog krila Marka Srdanovića, dok prošle sezone najbolji strelac slovenačkog šampionata Aleksa Tufegdžić igraće od septembra za mađarski Čurgo.

Šapčani su izborili plej-of Superlige Srbije, igraće u Evropi naredne sezone, ali se polako osipaju. Zimus je sidro digao Mohamed Aziz Aidi koji je pojačao Vojvodinu, na leto odlazi i najbolji igrač Vojislav Brajović, pivotmen Marko Jevtić, dok je Srdanović potpisao jednogodišnji ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope, Vardarom.

Izabrane vesti

Ovaj Lozničanin igrao je i za Leotar, a prethodnih godina je činio verovatno najbolji tandem krila u srpskoj ligi zajedno sa Vranjancem Matejom Dodićem. Na 25 mečeva domaćeg šampionata postigao je 88 pogodaka.

Levoruki Tufegžić je prošle sezone bio najbolji strelac slovenačkog šampionata. Dete je Crvene zvezde, sa 15 godina i 296 dana je postao najmlađi prvotimac u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Prethodne dve godine igrao je za Slovan, a sada se seli u komšiluk, u srpsku koloniju u Čurgu.

U ovom klubu je pomoćni trener Darko Pavlović, a ove sezone za ovaj mađarski klub igraju Mladen Krsmančić i Mitar Markez. Pre odlaska u Celje, na klupi ovog kluba sedeo je Alem Toskić.



tagovi

Marko SrdanovićAleksa TufegdžićMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara